Update: Van Persie-geruchten worden steeds hardnekkiger: LA Galaxy genoemd

Update: Van Persie-geruchten worden steeds hardnekkiger: LA Galaxy genoemd

15-12-2017 10:29
23

Feyenoord is zeker niet de enige club die hengelt naar de diensten van Robin van Persie. Ook vanuit de Verenigde Staten en China is er concrete belangstelling voor de 34-jarige spits van Fenerbahçe. 

Dat meldt het Turkse medium Fanatik dinsdag. Dit seizoen kwam Van Persie slechts vier keer in actie namens zijn werkgever. Hij is inmiddels hersteld van een blessure die hij enkele maanden geleden opliep bij het Nederlands elftal, maar afgelopen week maakte de routinier niet eens deel uit van de wedstrijdselectie van trainer Aykut Kocaman. 

Fenerbahçe zou bereid zijn om in januari mee te werken aan een transfervrij vertrek van Van Persie. Met zijn miljoenensalaris drukt de oud-speler van Manchester United en Arsenal zwaar op de begroting. Vanuit de Chinese competitie en vanuit de Major League Soccer is er concrete belangstelling, weet Fanatik. Van Persie heeft naar verluidt een voorkeur voor de Verenigde Staten, omdat de leefomstandigheden daar in zijn ogen stukken beter zijn. 

Afgelopen week bevestigde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst nog dat Van Persie 'op een lijstje staat' in De Kuip. De regerend kampioen van Nederland wordt al geruime tijd gelinkt aan een terugkeer van de spits, die zijn carrière in Rotterdam-Zuid begon en er tot de zomer van 2004 actief was. 

Update 15/12 10.29: De geruchten over een Amerikaanse transfer van Van Persie worden steeds hardnekkiger. Zowel in de Verenigde Staten als in Turkije zingt de naam van LA Galaxy rond als nieuwe werkgever van de Oranje-topscorer aller tijden. De Amerikaanse club werd onlangs ook in verband gebracht met Wesley Sneijder.