De transferperiode komt eraan: het to do-lijstje van Marcel Brands

De transferperiode komt eraan: het to do-lijstje van Marcel Brands

14-12-2017 11:00
53

Met de transferperiode in aantocht worden ook de kantoordagen voor de technisch directeuren weer langer. Wat staat er allemaal op het to do-lijstje van de transfermannen van de traditionele topclubs richting januari én het nieuwe seizoen? De eerste td: Marcel Brands (PSV).

Voor PSV zijn de transferperikelen al van start met de aanstaande deal van het grote Vélez-talent Maximiliano Romero. Daarmee zijn de taken van Brands echter nog maar net begonnen. Bij PSV lijkt er in de winterstop op het eerste oog niet al te veel te gaan gebeuren, maar moet er vooral hard gewerkt worden aan de selectie van volgend seizoen.

Wedden

Meer odds

De winterstop
De verkoop van Adam Maher zal bovenaan het lijstje van Brands staan. PSV kan het geld, zeker na de 10 miljoen euro-deal van Romero, goed gebruiken en Maher komt in Eindhoven nog altijd nauwelijks aan spelen toe. Ook Marcel Ritzmaier zal, indien er nog een club geïnteresseerd is, van de hand worden gedaan.

Bang voor veel uitgaande transfers hoeft PSV niet te zijn, tenzij er iets heel geks gebeurt rond Hirving Lozano. Jürgen Locadia was richting het einde van de zomerse transferperiode bijna vertrokken, maar staat nu tot februari geblesseerd langs de kant en zal geen transfer gaan maken. Mogelijk dat er zich nog clubs melden voor Luuk de Jong of Santiago Arias, al zal PSV er alles aan doen om de ploeg bij elkaar te houden richting de titelrace. Voor een linksback - de zomerwens van Brands - lijkt na de Romero-deal geen geld.

Aflopende contracten
PSV zit in een makkelijke positie wat betreft aflopende contracten: alleen die van Maher en Ritzmaier lopen af en de club zal proberen hen in januari te verkopen. Nieuwe verbintenissen voor de twee lijken onwaarschijnlijk.

Van Ginkel: definitief of niet
Er liggen voor de zomer van 2018 wel veel grotere vraagstukken op tafel voor Brands. Zo moet er een oplossing komen voor de Marco van Ginkel-kwestie. De middenvelder wordt voor het derde opeenvolgende seizoen gehuurd van Chelsea en afgelopen zomer poogden de Eindhovenaren de middenvelder al definitief over te moeten nemen. Chelsea zit echter niet te wachten om Van Ginkel voor een zacht prijsje van de hand te doen en zal hem in de zomer liever aan de hoogste bieder verkopen.

PSV zal dus hoog moeten inzetten of zich moeten oriënteren op (interne of externe) opvolgers van Van Ginkel. Met Dante Rigo en Pablo Rosario staan er wel al twee jeugdspelers te trappelen om door te stromen en bovendien heeft PSV Bart Ramselaar nog achter de hand, dus mogelijk hoeft de club helemaal niet de transfermarkt op om Van Ginkel te vervangen, indien nodig.

Doelmannen scouten
Dan is er nog de zoektocht naar een nieuwe doelman. PSV zal zich daar actief mee bezig moeten houden de komende maanden, want de kans is groot dat Jeroen Zoet vertrekt. De goalie heeft er geen geheim van gemaakt het een stapje hogerop te willen proberen. Pau Lopéz (Espanyol) werd al genoemd en PSV heeft zelf Eloy Room nog achter de hand.

Anticiperen op Arias-vertrek
Ook met Santiago Arias zal er vooruitgedacht moeten worden door PSV. De Colombiaanse back is net als Zoet toe aan een transfer en zal naar verwachting in de zomer naar een grote competitie gaan vertrekken. Brands kan net als afgelopen zomer bij Jetro Willems wachten tot de transfer heeft plaatsgevonden alvorens een vervanger wordt aangetrokken, maar wellicht is het een betere optie om in de winter al een back (bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika) aan te trekken, die onder de vleugels van Arias te laten wennen, zodat hij er vanaf volgend seizoen meteen staat om met PSV te gaan strijden om een plek in de Champions League. Daarnaast zal PSV natuurlijk blijven rondkijken naar een linksback: als er in de winterstop zich geen buitenkansje voordoet, dan zal het in de zomer moeten gebeuren.