Knokkend Vitesse komt in laatste minuten met de schrik vrij tegen Willem ll

13-12-2017 20:28
21

Vitesse heeft in de slotfase een nederlaag tegen Willem ll kunnen voorkomen. Lang stond het 1-2 in Arnhem, tot de 88e minuut.

Na een afwachtend begin van beide ploegen kwam Willem ll na een kwartier spelen op voorsprong na laks verdedigen. Bartholomew Ogbeche, de man in vorm bij de Tilburgers, liet de kans niet onbenut en schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel. De dikverdiende gelijkmaker van Tim Matavz liet daarna negen minuten op zich wachten. De spits jaagde de bal vanuit de lucht prachtig in de kruising: 1-1.

Nadat Vitesse wat kansen vlak na rust niet benutte, kwam Willem ll op voorsprong. Ben Rienstra zette de Tilburgers uit het niets op 1-2. Vanaf dat moment gaf Vitesse gas om een zure thuisnederlaag te voorkomen. De ploeterende Arnhemmers konden echter weinig gevaar stichten, waardoor Willem ll de wedstrijd alleen maar uit hoefde te spelen, zo leek het. Luc Castaignos wilde in de 83e minuut een strafschop, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük wilde er niet aan. Nadat een groep Vitesse-fans massaal "Schaam je kapot" zong, viel twee minuten voor tijd de gelijkmaker van Bryan Linssen.

In de allerlaatste minuten knokte Vitesse nog voor de overwinning, maar die kwam er niet. De ploeg van Henk Fraser laat na om plek vijf over te nemen van Feyenoord, dat nog tegen sc Heerenveen speelt. Voor nummer veertien Willem ll zal de remise aanvoelen als een nederlaag.