Brands geeft update over onwel geworden video-analist PSV: 'Vrij ernstig'

Brands geeft update over onwel geworden video-analist PSV: 'Vrij ernstig'

13-12-2017 21:24
23

Marcel Brands heeft voor de camera van de NOS verteld dat de situatie rond video-analist Wim Wip (56) 'vrij ernstig' is. Rip werd onwel vlak voor het einde van de eerste helft van FC Groningen - PSV.  Trainer Phillip Cocu was te emotioneel om na de afloop de pers te woord te staan. Brands deed dat kort wel.

"Vlak voor de rust is onze video-analist onwel geworden boven op de tribune", zegt technisch manager Brands tegen de NOS. "Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is vrij ernstig. Hij ligt op de intensive care. Dat is de laatste informatie die we hebben. Wat ik van de medische staf doorgekregen heb is dat het vrij ernstig is. Het heeft veel impact op met name de staf. Phillip heeft het net de groep verteld. Dat hakt erin."

Rip werd in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Groningen onwel, is gereanimeerd en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis in Groningen. Naast de technische staf zijn ook de spelers van PSV flink aangeslagen door het schokkende nieuws. PSV-directeur Toon Gerbrands heeft op Twitter zijn steun uitgesproken.