Transfer naar Nederlandse top gewenst: 'Daarna stap naar het buitenland'

Transfer naar Nederlandse top gewenst: 'Daarna stap naar het buitenland'

13-12-2017 23:03
22

Zakaria Labyad blijft geheimzinnig over zijn toekomstplannen. Dinsdag leek de uitblinker van FC Utrecht een voorschot te nemen op een transfer naar een Nederlandse topclub. Labyad laat na de wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-1) echter weinig los.

Labyad kondigde dinsdag in de auto van Andy van der Meyde aan dat hij mogelijk een transfer maakt naar de Nederlandse top. FOX Sports confronteerde hem met die uitspraak. "Iedere speler die bij Utrecht speelt heeft ambities om naar een Nederlandse topclub te gaan", zegt Labyad. "Feyenoord? Bijvoorbeeld, maar ook Ajax en PSV. Dat zijn drie mooie clubs. Daar wil ik naartoe gaan, om vervolgens de stap te maken naar het buitenland. Als je zulke ambities hebt, ben je nog gemotiveerder om die stap te maken."

"De kans is er natuurlijk. Vooral als je goed presteert. Ik kán in de winter vertrekken, maar ik ga er geen gevecht van maken met de club. Utrecht heeft me de kans gegeven om te voetballen en me topfit gemaakt. Daar ben ik ze dankbaar voor. Vooral de trainer, de technische staf en de directeur. Of er al wordt gesproken met Feyenoord? Nee, er zijn geen gesprekken gaande. Als je als team goed presteert, blink je als individu uit. Natuurlijk komt er dan interesse."