De Jong, Huntelaar en Assaidi genoemd: 'Dat heb ik echt zelden gezien'

De Jong, Huntelaar en Assaidi genoemd: 'Dat heb ik echt zelden gezien'

14-12-2017 09:41
16

Met vijfhonderd competitieduels heeft Michel Breuer recht van spreken over wie de moeilijkst bespeelbare tegenstanders in de Eredivisie waren of zijn. Van de acht die de Sparta-verdediger er in het interview met Voetbal International noemt zijn er nog drie actief in de competitie.

Luuk de Jong is er één van. "Weet je wat het met dat soort gasten is?", zegt Breuer over de PSV-spits. "Die zorgen vaak dat ze op het plekje zijn waar jij als verdediger eigenlijk wilt zijn. Daar baal je als verdediger van, maar het is wel bijzonder knap dat ze dat telkens weer lukt."

Ook Ajacied Klaas-Jan Huntelaar staat in zijn rijtje. "Zijn manier van vrij lopen is heel goed. Leep en slim, altijd onverwacht. Dan verschuilt hij zich half achter je en denk je hem wel in de gaten te hebben, en toch is-ie dan weg. In één keer komt hij tevoorschijn uit je dode hoek en dan zit je er weer net niet kort genoeg op om er nog wat aan te kunnen doen. Dat is ook gewoon pure klasse natuurlijk. Je kunt je er bijna niet op instellen. Het is dan alsof je er slecht bij zit, maar dat gevoel heb je zelf absoluut niet."

Over FC Twente-vleugelflitser Ousmane Assaidi zegt Breuer: "Hij is misschien niet het verst gekomen van alle spelers die ik noem, maar hij was soms zo onnavolgbaar en onvoorspelbaar... Dat heb ik echt zelden gezien", aldus de Spartaan, die verder Mounir El Hamdaoui, Luis Suarez, Arouna Kone, Wilfried Bony en Graziano Pellè noemt.