PSV niet geholpen door scheidsrechter: 'Steeds kolderieker wat zij allemaal doen'

PSV niet geholpen door scheidsrechter: 'Steeds kolderieker wat zij allemaal doen'

14-12-2017 18:19
37

PSV toonde tegen FC Groningen meer inspiratie dan afgelopen weekend op bezoek bij Ajax. Dat stelt Jan Poortvliet, die het puntenverlies onnodig vindt. Hij is kritisch op de defensieve keuzes van coach Phillip Cocu na het 3-3 gelijkspel.

"Ik vond ze meer geïnspireerd dan tegen Ajax", zegt de oud-verdediger tegen PSV Inside. "PSV maakt prima goals en er was niks aan de hand. Het is een stukje pech dat FC Groningen, wat absoluut niet in de wedstrijd zat, scoort uit een vrije trap. Daarna kom je weer goed op 3-1 en dan begint het pas voor dit PSV."

Poortvliet zag dat PSV zich weer onnodig terugtrok, maar hij wijst ook naar scheidsrechter Bas Nijhuis. "FC Groningen wordt geholpen door de scheidsrechter met die strafschop. Dat word ook steeds kolderieker wat die scheidsrechters allemaal doen. En vanaf dat moment ging Groningen vol gas opportunistisch spelen."

"Je zou zeggen: dan komen er ruimtes", vervolgt Poortvliet. "Maar op het laatst loop je weer terug en dan vraag je om moeilijkheden. Zet er een aanvaller bij in plaats van Bergwijn er af te halen! Ga druk zetten, want dan moet Groningen de lange bal hanteren en ben je winnaar met je fysiek sterke verdedigers."