'Emotionele' Wöber: 'In zulke situaties zie je dat ik alles geef voor Ajax'

'Emotionele' Wöber: 'In zulke situaties zie je dat ik alles geef voor Ajax'

14-12-2017 19:11
16

Ajacied Maximilian Wöber vindt het fijn om zijn emoties te tonen tijdens een wedstrijd. Afgelopen zondag tegen PSV verzocht de Oostenrijkse verdediger het Ajax-publiek om zich meer achter de ploeg te scharen.

"In zo'n wedstrijd is er nu eenmaal sprake van extreme emoties", zegt Wöber tegen Ajax TV. "Toen deed de gelegenheid zich voor. Ik stond vlak voor de tribune om nog wat extra motivatie voor het elftal te scoren. Ik heb de fans een keer aangemoedigd. Zo te zien heeft het gewerkt. Ik probeer altijd mijn emoties te tonen en geeft altijd alles en ga er vol in. In zulke situaties zie je dat ik alles geef voor dit elftal en hoezeer ik voor het voetbal leef."

Ajax won overtuigend met 3-0 van PSV, waardoor de titelstrijd weer helemaal open is. Wöber beseft dat het waarschijnlijk klaar was geweest als er thuis verloren werd. "Het geloof in de titel is weer terug. Het was eigenlijk alles of niets. Bij verlies zou het heel moeilijk worden. Nu hebben we het in eigen hand. Met goede resultaten kunnen we PSV tot de winterstop zeer nerveus maken."