'Niet terecht dat de scheidsrechter direct begint: rot op, je wordt geschorst'

'Niet terecht dat de scheidsrechter direct begint: rot op, je wordt geschorst'

14-12-2017 23:01
24

Stijn Vreven kon donderdagavond tijdens de tuchtcommissie in Zeist op weinig sympathie rekenen. De trainer van NAC Breda moet volgens de aanklager betaald voetbal voor drie duels geschorst worden vanwege zijn gedrag na de wedstrijd tegen FC Twente. Hij zou agressief gedrag hebben vertoond jegens scheidsrechter Siemen Mulder.

Vreven kwam verhaal halen bij Mulder omdat hij het niet eens was met de keuzes van de scheidsrechter. Dat deed de Belg op een volgens de aanklager onacceptabele manier. "De beelden bewijzen dat de verklaringen niet kloppen. Ik vertoon geen agressief gedrag en moet door niemand worden tegengehouden. Het is pure emotie", wordt Vreven geciteerd door BN/De Stem.

Vreven werd gesteund door technisch directeur Hans Smulders en spelersgetuige Gianluca Nijholt. "Ik vind de trainer totaal niet agressief, maar gepassioneerd", aldus Nijholt. "Het is niet terecht dat de scheidsrechter direct begint: 'rot op, je wordt weer geschorst'. Dat was het eerste wat Mulder zei. Dat kan niet, vind ik." Vreven hoort de uitspraak vrijdagochtend om 10.00. Als de schorsing van de trainer wordt gehandhaafd, mist hij in ieder geval de duels met sc Heerenveen en FC Utrecht.