'Ajax bereikt mondeling akkoord en heeft beet: nieuw contract tot medio 2022'

'Ajax bereikt mondeling akkoord en heeft beet: nieuw contract tot medio 2022'

15-12-2017 01:15
57

Frenkie de Jong gaat zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengen. Directeur spelerszaken Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop hebben donderdag een mondeling akkoord bereikt met het management van de twintigjarige revelatie. Dat meldt De Telegraaf. 

Momenteel heeft De Jong een verbintenis tot de zomer van 2019. Eind oktober werd al bekend dat Ajax hem graag langer aan de club wilde binden. Destijds uitte De Jong nog openlijk zijn twijfel over contractverlenging; tijdens de eerste maanden van het seizoen zat de international van Jong Oranje vooral op de bank. Dat zinde hem niet. 

Wedden

Meer odds

De laatste weken gaat het echter hard. De Jong behoort inmiddels tot de grote uitblinkers in de ploeg van trainer Marcel Keizer. Veel columnisten en analisten zijn lyrisch over het talent. De Jong speelde sterk tegen PSV (3-0 winst) en deed het ook tegen Excelsior, dat donderdagavond met 3-1 werd verslagen in Amsterdam, goed. 

De Jong tekende in de zomer van 2015 een vierjarig contract bij Ajax. De huidige nummer twee van de Eredivisie nam hem over van Willem II.