Jubilaris Breuer: 'Overal zeiden ze: Wat hebben we nou binnengehaald?'

Jubilaris Breuer: 'Overal zeiden ze: Wat hebben we nou binnengehaald?'

15-12-2017 07:17
5

Eredivisie-veteraan Michel Breuer bereikte donderdagavond een bijzondere mijlpaal. De centrale verdediger van Sparta speelde tegen Heracles Almelo zijn vijfhonderdste wedstrijd in ruim achttien jaar profvoetbal.

Breuer is inmiddels 37, denkt nóg een paar jaar mee te kunnen, maar houdt een slag om de arm. "Weet je, misschien wordt het wel allemaal heel snel minder en loop ik het risico dat ik er straks naast kom te staan. Maar dan ís dat maar zo. Dan heb ik in elk geval nog twee mooie eredivisie-jaren meegemaakt met Sparta", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Het moet niet hilarisch gaan worden. Als ik écht voor lul ga lopen, stop ik."

Wedden

Meer odds

Over kritiek van de buitenwereld maakt Breuer zichzelf allang niet meer druk. De stopper heeft al zijn hele carrière te maken met twijfels van buitenaf. "Bij alle clubs waar ik begon, klonk het consequent: Wat hebben we nou toch binnengehaald? En stiekem dacht ik het zelf ook, toen ik als 36-jarige met Sparta naar de eredivisie ging: Stop er maar mee, jongen. Het kan alleen maar tegenvallen. Desondanks sta ik al vrijwel mijn gehele loopbaan in de basis. Nog steeds. Schijnbaar ben ik toch niet zo slecht als ik eruitzie."

Lees ook: Eredivisie-jubilaris tikt 500 wedstrijden aan: 'Het zag er ook uit als de 500e'