VP's Elftal van de Week: PSV'er, Ajacied, Feyenoorder en twee man van ADO

VP's Elftal van de Week: PSV'er, Ajacied, Feyenoorder en twee man van ADO

15-12-2017 10:30
17

In de Eredivisie werd dinsdag, woensdag en donderdag een midweekse speelronde afgewerkt, dus het is weer tijd voor VP's Elftal van de Week. ADO Den Haag, dat won van Roda JC, is met twee spelers hofleverancier.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
Uitgerekend tegen zijn oude club Feyenoord keepte Hahn zijn beste wedstrijd van het seizoen. De doelman van Heerenveen liet zich slechts één keer passeren in De Kuip.

Mike te Wierik (FC Groningen)
Te Wierik bewaart zijn doelpunten voor als het er écht om gaat. De verdediger van Groningen zorgde er na 94 minuten en 6 seconden voor dat de Eredivisie weer spannend is.

Jonas Svensson (AZ)
AZ wist niet te winnen, maar Svensson speelde een uitstekende pot in Zwolle. De Noor is een belangrijk onderdeel van de succesvolle eerste seizoenshelft van de Alkmaarders.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Het was een klein wonder dat Utrecht stand hield in Venlo, maar de blijdschap is er niet minder om. Janssen was als aanvoerder van levensbelang tegen zijn oude club.

Lex Immers (ADO Den Haag)
Vijftien competitieduels had Immers ervoor nodig, maar woensdag was het twee keer raak. Immers heeft nog zeker twee à drie goede jaren in zich bij zijn geliefde ADO Den Haag.

Marco van Ginkel (PSV)
Niemand in Eindhoven heeft het nog over het penaltysyndroom dat PSV lange tijd teisterde. Dat is de verdienste van Van Ginkel. De PSV-aanvoerder staat al op negen goals dit seizoen.

Hakim Ziyech (Ajax)
Ziyech kreeg donderdag eindelijk weer eens het Ajax-publiek op de banken. Met een rake vrije trap, mogelijk gemaakt door de muur van Excelsior, trok hij de drie punten over de streep voor Ajax.

Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
Hij staat buiten elke discussie, zei ADO-trainer Fons Groenendijk over Becker na de 3-2 zege op Roda JC. De aanvaller betaalde het vertrouwen uit met twee puntgave assists.

Oussama Assaidi (FC Twente)
In Breda boekte Twente de eerste zege sinds de aanstelling van trainer Gertjan Verbeek. De man van de wedstrijd: Assaidi. De aanvaller van Twente scoorde twee keer.

Steven Berghuis (Feyenoord)
In zekere zin is Berghuis de enige Feyenoorder die een ploeggenoot alleen voor de keeper kan zetten. Dat deed de aanvaller dan ook tegen Heerenveen. Berghuis maakte ook nog de openingstreffer.

Nick Proschwitz (Sparta)
Lange tijd ging Proschwitz door het leven als de 'piemelspits', maar donderdagavond bewees hij ook wel degelijk te kunnen voetballen. Maakte twee doelpunten, al verloor Sparta van Heracles.