Breuer koopt zijn voetbalschoenen nog steeds zelf: Ach, die paar tientjes

Breuer koopt zijn voetbalschoenen nog steeds zelf: "Ach, die paar tientjes"

15-12-2017 11:01
12

Eredivisie-jubilaris Michel Breuer behoort tot een uitstervend ras Eredivisie-spelers. De 37-jarige veteraan van Sparta, inmiddels goed voor vijfhonderd wedstrijden in het betaald voetbal, laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij nog altijd zelf zijn voetbalschoenen koopt.

"Het schijnt dat, wanneer je die man van Adidas belt, je de schoenen voor de helft van de prijs kan krijgen. Maar dat heb ik nooit gedaan. Ach, die paar tientjes", aldus Breuer over zijn ouderwetse Copa Mundials. Breuer heeft het voetbal ingrijpend zien veranderen sinds zijn debuut in 1999. "Als ik jongens als Sherel Floranus en 'vorig jaar' Rick van Drongelen toch zie, man. Die zijn op jonge leeftijd al zó ver. Als ik dan terugkijk hoe ik zelf was als achttienjarige... Echt, ik had geen flauw benul van wat het vak van prof inhield."

Hoewel hij verreweg de meeste ervaring heeft in de Sparta-kleedkamer, voelt Breuer zich niet geroepen om zijn jonge teamgenoten op hun plek te zetten. "Als jonge speler heb ik me altijd gestoord aan de oudere spelers in een selectie die zich, juist vanwege hun leeftijd en ervaring, een bepaald gedrag aan gingen meten. Die dan in de kleedkamer tegen je gingen roepen dat je 'je bek moest houden omdat je nog geen honderd wedstrijden had gespeeld'."

Breuer wil juist respect afdwingen door de onervaren spelers van Sparta te helpen. "Echt, mocht ik onverhoopt toch zo'n ouwe zeikerd worden die met stemverheffing tegen die gasten gaat praten, wil ik dat ze me daar meteen op wijzen. Zodra je discussies moet gaan winnen omdat je toevallig meer wedstrijden hebt gespeeld dan jonge ploeggenoten, wordt het zielig. Dan weet je dat je carrière écht voorbij is."

Lees ook: Jubilaris Breuer: 'Overal zeiden ze: Wat hebben we nou binnengehaald?'