De Eredivisie-flops: postbode van Feyenoord, geschorste Veltman en NAC-trio

De Eredivisie-flops: postbode van Feyenoord, geschorste Veltman en NAC-trio

15-12-2017 11:30
28

Ook in speelronde 16 van de Eredivisie vielen weer een aantal spelers door de mand. Het tegenvallende Feyenoord en NAC Breda spannen met respectievelijk twee en drie man de kroon in de floplijst van VoetbalPrimeur.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Trok na Feyenoord - Heerenveen (1-1) het boetekleed aan, omdat hij in de tweede helft naliet de 2-1 te maken. Logisch. Het is nog niet het seizoen van de Feyenoord-aanvoerder.

Nigel Bertrams (NAC Breda)
Schandalig, dat is het enige predicaat dat je kunt geven aan zijn charge op Luciano Slagveer in de 94ste minuut van NAC - Twente. De doelman is volledig terecht voor zes wedstrijden geschorst.

Rai Vloet (NAC Breda)
Heeft alles in zich om een goede Eredivisie-speler te worden, maar lijkt zichzelf in de weg te zitten. De middenvelder, die afgelopen zomer definitief overkwam van PSV, kan zich nog niet onderscheiden.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Bij rugby was het een goal geweest, maar Van Polen stond dinsdagavond op een voetbalveld. De PEC-aanvoerder, normaliter de rust zelve vanaf elf meter, schoot de bal vijf meter over.

Hirving Lozano (PSV)
Dé revelatie van de eerste seizoenshelft, maar Lozano 'heeft' het de laatste weken niet meer. In de laatste vijf competitieduels maakte de topscorer van de Eredivisie slechts één doelpunt.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Feyenoord speelde woensdag tegen Heerenveen postbodevoetbal en Vilhena was daar het toonbeeld van. Als de middenvelder verzekerd wil blijven van een basisplaats, zal het beter moeten.

Henk Dijkhuizen (Roda JC)
Heeft zich teruggeknokt in de Roda JC-basis, maar is in de volgende wedstrijd niet van de partij. Dijkhuizen pakte in de blessuretijd van het verloren duel met ADO zijn tweede gele kaart.

Fabian Sporkslede (NAC Breda)
Bij NAC gaat vrijwel alles over links, waar Angeliño de dienst uitmaakt. Sporkslede is het kind van de rekening. De rechtsback was zelf ook niet in vorm tegen FC Twente.

Joël Veltman (Ajax)
Na Ajax - PSV stond Veltman nog in VP's Elftal van de Week, maar in de midweekse speelronde behoort hij tot de flops. De aanvoerder van Ajax kreeg (weer) geel en heeft een schorsing te pakken.