'WK serieus op de tocht voor Spanje: officiële waarschuwing van FIFA'

'WK serieus op de tocht voor Spanje: officiële waarschuwing van FIFA'

15-12-2017 13:14
17

Deelname van Spanje aan het WK van 2018 in Rusland staat op de tocht. Deze week is de Spaanse voetbalbond gewaarschuwd door de FIFA.

Dat meldt El País. De FIFA dreigt Spanje uit te sluiten voor het WK als de regering zich bemoeit met interne gelegenheden en nieuwe verkiezingen voor het voorzitterschap van de voetbalbond (RFEF) oplegt. Het is geen geheim dat de wereldvoetbalbond geen enkele vorm van politieke inmenging duldt.

Inmiddels heeft de Spaanse voetbalbond een 'felle brief' ontvangen van de FIFA. Als Spanje wordt geschorst, kan het land niet meedoen aan het WK. In 2010 wonnen de Spanjaarden de wereldtitel door in de finale af te rekenen met Nederland. Bij de vorige editie was de groepsfase het eindstation.

Spanje is niet het enige land dat serieus risico loopt. De FIFA waarschuwde eerder Peru. Het uitgeschakelde Italië volgt de situatie in de tussentijd met meer dan gemiddelde belangstelling. Als Spanje niet naar het WK mag van de FIFA, gaat het ticket waarschijnlijk naar een 'lucky loser'.