De Jong bevestigt aanstaande contractverlenging: 'Geen betere club dan Ajax'

De Jong bevestigt aanstaande contractverlenging: 'Geen betere club dan Ajax'

15-12-2017 13:46
24

Frenkie de Jong verwacht dat hij snel zijn handtekening zet onder een nieuw contract bij Ajax. Vrijdagmiddag wordt hij geïnformeerd door zijn zaakwaarnemer.

Donderdagavond meldde De Telegraaf dat directeur spelersbeleid Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop een mondeling akkoord hebben bereikt met het management van De Jong. "Ja, ik heb het ook gelezen in de media. Ik wist dat er een gesprek was tussen mijn zaakwaarnemers en Ajax", vertelt de twintigjarige revelatie aan FOX Sports.

"Gisteren (donderdag, red.) heb ik m'n zaakwaarnemer gesproken via de telefoon. Hij zei: morgen gaan we even zitten na de training. Dus als ik straks wegrijd ga ik even met mijn zaakwaarnemer zitten en zal ik het wel horen. Of ik ga verlengen? Als het aan mij ligt, zeker."

De Jong is sinds een aantal weken zeker van een basisplaats in de ploeg van Ajax-trainer Marcel Keizer. "Op dit moment speel ik en is er genoeg perspectief dat ik blijf spelen. Ik denk niet dat er veel betere clubs zijn voor jonge spelers dan Ajax."

Lees ook:  Gehypte Frenkie 'Beckenbauer' wil niet als back spelen: 'Gaan we niet doen, haha'