Keizer doet nog altijd geen beroep op Ajax-aankoop: Dat is bij hem een puntje

Keizer doet nog altijd geen beroep op Ajax-aankoop: "Dat is bij hem een puntje"

15-12-2017 14:28
53

Het is lastig communiceren met Luis Orejuela. Dat laat trainer Marcel Keizer vrijdag doorschemeren. De Colombiaanse aankoop van Ajax speelde nog geen Eredivisie-minuut sinds zijn komst.

Orejuela moet Joël Veltman en ook Deyovaisio Zeefuik voor zich dulden in de pikorde. Op de vraag hoe goed de rechtsback nu is, antwoordt: Keizer: "Deyo (Deyovasio Zeefuik, red.) heeft het verdedigen zoals we dat bij Ajax doen, hoog en aansluiten van achteruit, al onder de knie omdat hij al jaren bij Ajax speelt. Dat is bij Luis een puntje." Orejuela zit al maanden in de luwte bij Ajax. "Ja, dat klopt. Voor ons is Deyo nu verder."

Het helpt niet mee dat Orejuela nauwelijks Engels spreekt. "Geen woord Engels zal ik niet zeggen, maar hij heeft er wel moeite mee. In het veld is dat vervelend voor spelers onderling. Voor ons is dat lastig als je dingen duidelijk wil maken. Het gaat wat langzamer", aldus Keizer. "Maar hij zit net zo vaak als David (Neres) en Matteo (Cassierra) bij Engelse les. Dat is echt vaak en daar zit van ons uit dus zeker dwang achter."