Getergd AZ onder de indruk: 'Dat is niet gebeurd op een manier die Ajax wil'

Getergd AZ onder de indruk: 'Dat is niet gebeurd op een manier die Ajax wil'

15-12-2017 17:10
33

AZ neemt het zondag in eigen huis op tegen nummer twee Ajax. John van den Brom, trainer van de Alkmaarders, is onder de indruk van Ajax. Tegelijkertijd vindt hij het nu wel eens tijd dat AZ wint van een topclub. 

"Ze hebben uiteindelijk nog best wat punten bij elkaar gesprokkeld, maar dat is denk ik niet op een manier gebeurd zoals Ajax dat wil invullen", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Maar ik moet eerlijk zeggen: tegen PSV hebben ze een geweldige wedstrijd gespeeld, tegen een elftal dat toen tien punten voor stond. Ze hebben de titelstrijd nieuw leven in geblazen, mét goed voetbal."

AZ doet het al langer goed in de Eredivisie, maar wint zelden van Ajax, Feyenoord of PSV. Daar moet nu verandering in komen, vindt Van den Brom. "Het is allemaal leuk waar we nu staan, maar wat we al heel lang willen is goed voor de dag komen tegen de top-drie. We hebben Feyenoord en PSV allebei verloren, Ajax is de volgende. We zijn een stuk verder dan voorheen, dus dan moet het maar een keer gebeuren."