Zondag tegen oude ploeg Ajax: 'Heb hier nog nooit een makkelijke wedstrijd gehad'

Zondag tegen oude ploeg Ajax: 'Heb hier nog nooit een makkelijke wedstrijd gehad'

15-12-2017 19:39
6

Ricardo van Rhijn treft zondag met AZ zijn oude ploeg Ajax. De verdediger weet uit ervaring dat het voor de Amsterdammers zelden makkelijk is in Alkmaar. Van Rhijn speelde tot vorig jaar bij Ajax.

"AZ is altijd een lastige ploeg om tegen te spelen", zegt Van Rhijn tegen FOX Sports. "Ze bewijzen ieder jaar dat ze spelers hebben met veel kwaliteiten. Dat is de afgelopen jaren niet anders geweest. Ook in de tijd dat ik bij de tegenstander speelde. Dat wisten we. Het waren altijd lastige wedstrijden. We klaagden ook weleens over de wind in het stadion als het eventjes niet meezat. Ik heb hier nog nooit een makkelijke wedstrijd gespeeld."

Van Rhijn voelt zich op zijn plek bij AZ. Hij is gehuurd van Club Brugge. Van Rhijn voelt dat hij te maken heeft met een topclub. "Als je alles zowel binnen als rondom de club bekijkt, is dat van een niveau die bij een topclub past. Zowel de faciliteiten hier als in het stadion. Als je kijkt naar hoe we nu bezig zijn, geeft dat aan dat we stappen maken. Het is belangrijk dat je dat voor een langere periode kunt blijven doen. De belangrijkste periode gaat pas komen richting de tweede seizoenshelft, maar ook deze week. Dan meten we ons met Ajax. Dat zijn de momenten die er toe doen."