Riant nieuw contract bij Ajax: 'Richting het salarisplafond? Kan ik mee leven'

Riant nieuw contract bij Ajax: 'Richting het salarisplafond? Kan ik mee leven'

15-12-2017 20:26
25

Frenkie de Jong heeft geen flauw idee wat hij gaat verdienen bij Ajax als hij zijn nieuwe contract heeft getekend. Volgens bronnen kan de Ajax-revelatie rekenen op een salaris dat in de buurt komt van het salarisplafond. Vrijdagmiddag had De Jong een afspraak met zijn zaakwaarnemers, waarin hij werd bijgepraat.

"Gisteren hebben m'n zaakwaarnemers een gesprek gehad met Ajax. Op de een of andere manier is het al naar buiten gekomen", zegt De Jong tegen Voetbal Inside. "Wat ik ga verdienen? Dat weet ik nog niet. Heb jij het al gezien dan? Richting het salarisplafond? Daar zou ik zeker mee kunnen leven. Ik weet niet of het waar is."

De Jong weet niet of Ajax momenteel dé kampioenskandidaat van Nederland is. "Dat weet ik niet. We staan vijf punten achter, dus PSV heeft het in eigen hand. Die zijn op dit moment nog de favoriet denk ik. We hebben tegen PSV laten zien dat we minstens zo goed zijn", zegt De Jong, die zich aansluit bij Hakim Ziyech. De Marokkaan vindt Ajax de best voetballende ploeg van Nederland.

"Dat ben ik wel met hem eens. Er zijn ook andere dingen dan alleen voetbal. Zij staan vijf punten voor, dus ze hebben het tot nu toe beter gedaan dan wij. Ik denk wel dat wij een goede kans maken om ze nog in te halen."