'Als een kind in een snoepwinkel' bij Ajax: Ik liet het op me afkomen

'Als een kind in een snoepwinkel' bij Ajax: "Ik liet het op me afkomen"

15-12-2017 21:04
13

Mitchell Dijks kijkt uit naar de wedstrijd tegen AZ. De verwachting is dat de linksback van Ajax in de basis staat tegen de Alkmaarders, vanwege de blessures van zijn collega's. Dijks viel tegen Excelsior in omdat Maximilian Wöber uitviel met een knieblessure.

"Het gaat goed. De afgelopen maanden ging het niet zo heel lekker, maar dat is vrij logisch denk ik", zegt Dijks tegen Ajax TV. "Het was net of ik mijn debuut maakte voor Ajax. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Carel Eiting vroeg aan me of ik zenuwachtig was. Ik zei van niet. Ik liet het op me afkomen. In het begin was het even zoeken. Ik heb anderhalve maand niet gespeeld. Het was even wennen, daarna kwam ik er weer goed in. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld."

Dijks wil niet zeggen dat hij zondag dé kans krijgt om zich weer te laten zien. "Dé kans wil ik niet zeggen. Dan leg je druk op je schouders. Ik ben afgeschreven, nu ben ik er weer bij. Ik heb een lekkere wedstrijd gespeeld en wil dat vasthouden. Ik weet niet of het echt een kans is, maar ga gewoon m'n best doen."

Áls Dijks in de basis staat, moet hij waarschijnlijk duels uitvechten met Alireza Jahanbakhsh. "Ik vind het een goede speler. Hij heeft veel snelheid en gaat vaak buitenom. Het zullen leuke duels worden."