Ajax-transfer Ziyech ging bijna niet door: 'Hij wilde graag naar ons komen'

Ajax-transfer Ziyech ging bijna niet door: 'Hij wilde graag naar ons komen'

15-12-2017 21:37
19

Dick Advocaat wilde Hakim Ziyech in de zomer van 2016 naar Fenerbahçe halen. Dat zegt de oud-bondscoach van Oranje vrijdagavond bij Voetbal Inside. De transfer ging echter niet door omdat Ajax werd uitgeschakeld door FK Rostov, waarna de club vol voor de Marokkaan ging.

"Ik had 'm bijna bij Fenerbahçe binnen", zegt Advocaat. "Door zijn zaakwaarnemer ging dat niet door. Toen ging hij naar Ajax. We waren twee dagen met zijn zaakwaarnemer bezig. Ik was toen pas net bij Fenerbahçe. Die man was in Zwitserland. Wij moesten in de Europa League tegen Grasshoppers. We gingen praten over Ziyech, die graag naar ons wilde komen. Ajax verloor toen in de voorronde van de Champions League, waarna ze voor hem gingen."

Advocaat zegt dat een club als Fenerbahçe meer salaris kan betalen dan Ajax, maar dat ook de zaakwaarnemer een grote invloed heeft. "Het is tegenwoordig niet alleen meer de speler, maar ook de agent. Bij Ajax kon die meer krijgen dan bij ons. Dat geeft niet, dat moeten ze zelf weten, maar wij hadden hem graag gehad."