NEC is koppositie kwijt in Jupiler League, Jong Ajax verspeelt punten

NEC is koppositie kwijt in Jupiler League, Jong Ajax verspeelt punten

15-12-2017 22:03
37

NEC is de koppositie in de Jupiler League kwijtgeraakt. De Nijmegenaren verspeelden thuis dure punten tegen laagvlieger Helmond Sport, waardoor Fortuna Sittard nu de koploper is.

NEC - Helmond Sport
NEC stelde thuis teleur tegen nummer negentien Helmond Sport. De ploeg van Adrie Bogers kwam thuis niet verder dan 1-1. Via een fraaie treffer van Jordan Larsson kon de degradant van vorig seizoen na achttien minuten de openingstreffer noteren, maar doordrukken kon de ploeg niet. Doordat NEC de kansen liet liggen, gaf dat Helmond hoop op een goed resultaat. In de 54e minuut maakten de Limburgers gelijk via Giovanni Hiwat. Daar bleef het bij in Nijmegen. Door de overwinning van Fortuna Sittard is NEC de koppositie kwijt.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard
Fortuna wist vrijdagavond wél te winnen. Op FC Den Bosch werd een ruime 2-4 overwinning geboekt. De ploeg van Sunday Oliseh leek de overwinning al na negen minuten binnen te hebben, want toen stond het al 0-2. Niek Vossebelt maakte het in de 53e minuut weer spannend met de aansluitingstreffer, maar Fortuna stelde ruim tien minuten later weer orde op zaken met de 2-3. Dennis Kaars bracht de stand in de slotfase terug tot 2-3, waardoor het weer spannend werd. In de allerlaatste minuut maakte Fortuna 2-4.

FC Emmen - Jong Ajax
Ook Jong Ajax heeft vrijdagavond punten verloren. Tegen FC Emmen werd niet gewonnen: 2-2. Via een eigen goal kwamen de jonge Ajacieden van Michael Reiziger al na vijf minuten op voorsprong. Emmen boog de achterstand echter voor de rust om in een voorsprong, waarna Jong Ajax in de tweede helft in de achtervolging moest. De bevrijdende 2-2 werd in de 78e minuut gemaakt door Noa Lang. Jong Ajax staat derde met een achterstand van vijf punten op Fortuna en vier op NEC.

Jong PSV - Almere City
Jong PSV is er na een 1-2 achterstand alsnog met de volle buit vandoor gegaan tegen Almere City. De ploeg van Dennis Haar kwam via Armando Obispo na achttien minuten op 1-0. In een tijdsbestek van vijf minuten boog Almere de achterstand in de tweede helft om in een voorsprong. Het duurde tot de zeventigste minuut voor Jong PSV iets terug kon doen. De man in vorm, Donyell Malen, maakte gelijk en zorgde tien minuten later ook voor de voorsprong. De Eindhovenaren staan zevende op de ranglijst.

Overige uitslagen:

MVV - Jong AZ 3-0
RKC - FC Volendam 1-3
Cambuur - FC Dordrecht 3-0
FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 3-2
Jong FC Utrecht - Telstar 0-1
De Graafschap - FC Oss 1-1