Til: Ik zie auto's en horloges die helemaal niet in deze fase van je leven horen

Til: "Ik zie auto's en horloges die helemaal niet in deze fase van je leven horen"

16-12-2017 09:54
60

Guus Til komt uit een familie die helemaal niets met voetbal heeft. Zelf zet de negentienjarige AZ-middenvelder ook weleens vraagtekens bij het wereldje waarin hij werkt.

"Mijn vader leest de wedstrijdverslagen op az.nl. Voor de rest vinden ze het maar een vreselijke wereld", zegt Til in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik begrijp dat wel. Het gaat om geld en status en daar heb ik zelf ook niks mee. Ik ben er natuurlijk mee opgegroeid sinds mijn twaalfde. Zet me er niet tegen af, maar verafschuw het soms wel."

Til leeft een leven waar veel jongens van dromen, maar waar hij niet altijd gelukkig van wordt. "Soms mis ik het schoolleven wel. Dan heb je toch mensen om je heen die in meer normale omstandigheden leven. Die niet al absurd veel geld verdienen voor hun leeftijd. Ik zie auto's en horloges langskomen die helemaal niet in deze fase van je leven horen voor te komen. Dat staat heel ver af van hoe ik ben opgevoed. Ik ben opgevoed met de gedachte dat je op de wereld bent om de samenleving te helpen. Dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden en kansen heeft", aldus Til.