Ik heb geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ

  "Ik heb geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ"

  zaterdag 16 december 2017 om 12:30

  Pantelis Hatzidiakos beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij AZ. De twintigjarige Griekse verdediger kwam bij toeval terecht in de jeugd van de Alkmaarders.

  "Mijn moeder is Nederlandse en ik wilde altijd al voetballen in Nederland. Hier krijgen jonge spelers meer kansen en breken sneller door", begint Hatzidiakos op de website van AZ. "In Griekenland is dat anders, daar worden ervaren spelers gekocht vanuit het buitenland. Ik speelde in de jeugd van Panathinaikos toen de crisis in Griekenland begon. Mijn ouders maakten destijds de keuze om naar Nederland te gaan."

  "Vervolgens heb ik geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ. Ik denk dat de scouts nog elk jaar duizenden e-mails krijgen waarin vaders en moeder zeggen dat hun zoon de beste is. Uiteindelijk kregen we antwoord, mocht ik op stage komen en werd ik aangenomen bij de jeugdopleiding", aldus de twintigjarige verdediger, die ervan droomt om ooit nog in zijn thuisland te spelen. "Ik zou dat ooit nog wel willen, maar pas later. Als kleine jongen droomde ik ervan om in de Griekse competitie te spelen en uit te blinken. Dat wil ik dus echt nog een keer meemaken."

  Poll

  Wordt Hatzidiakos een vaste waarde voor AZ?

  (317 stemmen)

  Plaats een reactie

  mchollie +3455
  zaterdag 16 december 2017 om 13:18
  Jeetje, wat lijkt Pantelis Hatzidiakos toch veel op Alireza Jahanbakhsh.
  Vind ik leuk
  Janzijnvader +15616
  zaterdag 16 december 2017 om 13:21
  Volgende artikel gaat over Guus Til. Die heeft vast ook baardgroei dus kan de foto van Jahanbakhsh daar ook gewoon bij!
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14476
  zaterdag 16 december 2017 om 14:15
  Oef! Gelukkig was er WIFI.
  Vind ik leuk
  mcmodd +23559
  zaterdag 16 december 2017 om 14:18
  Ik las net dat de inzet op Ajax is verhoogd naar 5,00 voor een zege van de Amsterdammers. Kennelijk zijn de bookmakers niet erg optimistisch over de Ajaxkansen, anders zou dit toch onder de 2,00 gebleven zijn.
  De kans dat Ajax wint is altijd aanwezig, ze zijn zo wisselvallig als de nacht. Maar ik vind AZ echt goed spelen, al de hele eerste helft van deze competitie en als je ziet hoe Ajax de punten verspeelde dan denk ik dat AZ gaat winnen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  "Ik heb geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ"