Ik heb geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ

"Ik heb geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ"

16-12-2017 12:30
7

Pantelis Hatzidiakos beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij AZ. De twintigjarige Griekse verdediger kwam bij toeval terecht in de jeugd van de Alkmaarders.

"Mijn moeder is Nederlandse en ik wilde altijd al voetballen in Nederland. Hier krijgen jonge spelers meer kansen en breken sneller door", begint Hatzidiakos op de website van AZ. "In Griekenland is dat anders, daar worden ervaren spelers gekocht vanuit het buitenland. Ik speelde in de jeugd van Panathinaikos toen de crisis in Griekenland begon. Mijn ouders maakten destijds de keuze om naar Nederland te gaan."

"Vervolgens heb ik geluk gehad, want mijn moeder stuurde een e-mail naar AZ. Ik denk dat de scouts nog elk jaar duizenden e-mails krijgen waarin vaders en moeder zeggen dat hun zoon de beste is. Uiteindelijk kregen we antwoord, mocht ik op stage komen en werd ik aangenomen bij de jeugdopleiding", aldus de twintigjarige verdediger, die ervan droomt om ooit nog in zijn thuisland te spelen. "Ik zou dat ooit nog wel willen, maar pas later. Als kleine jongen droomde ik ervan om in de Griekse competitie te spelen en uit te blinken. Dat wil ik dus echt nog een keer meemaken."