Succesvolle De Zeeuw ambieert Ajax-rol: Functie die echt bij me zou passen

Succesvolle De Zeeuw ambieert Ajax-rol: "Functie die echt bij me zou passen"

16-12-2017 13:00
47

Demy de Zeeuw hoopt in de toekomst de functie van Edwin van der Sar bij Ajax als algemeen directeur te kunnen bekleden. De oud-voetballer boekt als ondernemer grote successen met zijn kledingmerk Balr., dat aan het uitgroeien is tot een imperium en waarmee hij Amerika wil veroveren.

Toch sluit de oud-speler van onder meer Ajax en AZ niet uit dat hij in de toekomst weer bij een club gaat werken. Een rol als directeur bij Ajax lijkt hem wel wat. "Ik denk dat ik dat best zou kunnen worden", zegt De Zeeuw in Het Parool. "Het is een functie die echt bij me zou passen. Het lijkt me hartstikke mooi om elke dag bezig te zijn met zo'n club, sponsoren te zoeken en trips naar Azië te maken om grote deals te sluiten."

De Zeeuw heeft meteen al een tip voor Ajax. Op marketinggebied valt er namelijk nog veel te verbeteren, meent de oud-Ajacied. "Ze zouden veel meer het voorbeeld van PSG moeten volgen. Die club werkt samen met heel grote merken. Dan weer zijn ze een kledingmerk, een andere keer brengen ze een PSG-auto op de markt. Ze zijn heel gericht als merk bezig. Ajax heeft alleen de fanshop, terwijl er zo veel meer mogelijkheden zijn. Een hotel zou bijvoorbeeld al heel wat zijn. Er is nu tegenover de Arena een nieuw hotel geopend. Dat had natuurlijk een Ajaxhotel moeten worden."