De Ligt ontsnapt aan schorsing: 'Deed meteen handen omhoog, begreep Janssen ook'

De Ligt ontsnapt aan schorsing: 'Deed meteen handen omhoog, begreep Janssen ook'

16-12-2017 14:53
21

De partners van Matthijs de Ligt in de Ajax-defensie zijn dit seizoen niet op één hand te tellen. De verdediger moet zich bijna wekelijks aanpassen aan een nieuwe collega aan zijn zijde.

"Ik denk dat ik dit seizoen al naast acht spelers heb gestaan", aldus De Ligt, die volgens De Telegraaf in werkelijkheid zeven verdedigingspartners heeft gehad. "En dan is Davinson Sánchez aan het begin van het seizoen vertrokken. De samenstelling verandert telkens. Maar voor mij is het gewoon zaak om er dan met de andere jongens te staan."

"Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn teamgenoten", vervolgt De Ligt tegen de ochtendkrant. "Ze laten op de training zien dat ze goed kunnen verdedigen. Het is nu zaak om dat naar de wedstrijd te vertalen. Mitchell Dijks heeft het na het uitvallen van Max (Wöber, red.) goed gedaan. Complimenten aan hem."

Tegen AZ is De Ligt een van de weinige overgebleven verdedigers. Bijna was hij zelf ook afwezig vanwege een schorsing nadat hij in de laatste minuut van het duel met Excelsior weggleed en zijn tegenstander bijna raakte. "Ik was niet echt bang dat hij geel zou trekken, omdat ik gelijk mijn handen omhoog deed om aan te geven dat ik er niks aan kon doen. Dat begreep Ed Janssen ook", aldus De Ligt.