Heerenveen-revelatie: 'Kreeg vaak op mijn kloten, ik moest veel huilen'

Heerenveen-revelatie: 'Kreeg vaak op mijn kloten, ik moest veel huilen'

16-12-2017 16:06
19

Michel Vlap (20) beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in de Eredivisie. Afgelopen week ondertekende de middenvelder een nieuw, vierjarig contract bij sc Heerenveen. Een paar jaar geleden overwoog Vlap nog om helemaal te stoppen met voetbal, vertelt hij zaterdag in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant.  

In de jeugd van Heerenveen ging het 'met ups en downs', legt het talent uit. "Toen ik in de C1 zat, groeide ik van een halve naar anderhalve meter. Daar kreeg mijn lichaam natuurlijk last van. Ik voetbalde dan ook niet goed. Met als gevolg dat mijn trainers me gingen pushen. Ik kreeg vaak op mijn kloten. Dat jaar was gewoon heel moeilijk."

Wedden

Meer odds

"Geregeld moest ik huilen als ik thuiskwam. Ik heb zelfs gedacht om er helemaal mee te stoppen. Gelukkig voelde ik vanuit thuis geen druk. Mijn ouders en broer hebben gelukkig nooit gezegd: Michel, jij móet van ons voetballen. Dat ik doorging bij Heerenveen, was mijn eigen besluit."

"En toen ik in de A-junioren kwam, viel alles op zijn plek", vervolgt hij. "Fysiek was ik veel sterker geworden. Eigenlijk uit het niets werd ik een dragende speler, die veel doelpunten maakte."

Lees ook: Eredivisie-talent stelt Twente, PEC en Heracles teleur: nieuw vierjarig contract