'Het zijn twee totaal verschillende clubs, Ajax is uniek, bijna religieus'

'Het zijn twee totaal verschillende clubs, Ajax is uniek, bijna religieus'

16-12-2017 18:55
31

Shota Arveladze kijkt uit naar het duel tussen AZ en Ajax van zondag. De Georgische oud-spits stond bij beide clubs onder contract. Hoewel hij vol lof is over de Alkmaarders, hoopt hij dat de Amsterdammers winnen.

"Aan het einde van de dag ben ik Ajacied. Ik hou van de spelers die ze opleiden en de aanvallende speelstijl. Ajax is een absolute grootmacht en anders dan anders", zegt Arveladze op de clubsite van de hoofdstedelingen.

Wedden

Meer odds

"Het zijn twee totaal verschillende clubs", blikt Arveladze vooruit op de confrontatie van zondag. "Ajax is een unieke, bijna religieuze club. Ajax heeft van zichzelf echt een geweldige club gemaakt, of het nou gaat om het stadion of de jeugdopleiding. Het is een totaal ander level. Je hebt tweehonderd jaar nodig om een club zoals Ajax te worden."

"Maar ik kan mezelf gelukkig prijzen dat mijn tijd bij beide clubs geweldig was. Ook AZ is een rolmodel hoe je succes kunt bereiken, hoe een club moet groeien en stappen kan zetten", aldus Arveladze, die momenteel vooral geniet van een speler. "Hakim Ziyech vind ik echt een klasse speler. Ik hou van zijn spel, echt mooi om naar te kijken."