Goudhaantje Saymak bezorgt stuntploeg PEC zege in Tilburg na 2-0 achterstand

16-12-2017 20:21
27

Een uiterst vermakelijk duel tussen Willem II en PEC Zwolle is zaterdagavond in een 3-2 zege voor de gasten geëindigd. Mustafa Saymak schoot in de slotminuten de winnende treffer binnen. Willem II stond na veertig minuten nog met 2-0 voor in eigen huis. Het is de eerste keer in de Eredivisie-geschiedenis dat PEC op vreemde bodem wint na een 2-0 achterstand.

De Tricolores begonnen uitstekend aan de wedstrijd in het Koning Willem II Stadion. Na tien minuten tekende Fran Sol voor de 1-0. Hij kreeg de bal gelukkig voor de voeten na een fout in de defensie van PEC. Voor Sol betekende het alweer zijn achtste competitietreffer. Het werd nóg mooier voor Willem II toen Ben Rienstra, oud-speler van PEC, na 36 minuten een rebound binnenschoot.

Vlak voor de pauze tekende PEC voor de aansluitingstreffer. De bal ging op de stip na een overtreding van Konstantinos Tsimikas en Bram van Polen, die eerder deze week nog een penalty huizenhoog over schoot, liet de mogelijkheid om te scoren aan middenvelder Erik Bakker. Hij faalde niet.

PEC knokte zich dit seizoen al vaker terug na een achterstand en ook in Tilburg bewees de ploeg van trainer John van 't Schip over ruggengraat te beschikken. Op aangeven van Bakker maakte Saymak na een uur de 2-2. Diezelfde Saymak bezorgde PEC zelfs de overwinning. Een schot van Younes Namli werd in eerste instantie nog gekeerd door Willem II-goalie Matthijs Branderhorst, maar de rebound was voor Saymak.

Door de knappe zege in Tilburg heeft PEC nu 33 punten, twee minder dan nummer drie AZ. Willem II blijft op de veertiende plaats staan, met 16 punten.