Enorme blunder in NAC-defensie levert Heerenveen krappe thuiszege op

Enorme blunder in NAC-defensie levert Heerenveen krappe thuiszege op

16-12-2017 20:35
8

SC Heerenveen heeft zaterdagavond z'n tweede thuiszege van het seizoen geboekt. NAC Breda werd met 1-0 verslagen. Pelle van Amersfoort kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner. 

De clash in het Abe Lenstra Stadion tussen Heerenveen en NAC was bijzonder matig. Eigenlijk verdiende de wedstrijd geen winnaar. In de eerste helft viel er héél weinig te beleven. Pas na een halfuur ontstond er wat gevaar voor beide doelen. Namens NAC werd Rai Vloet. Een goal van de aanvaller werd afgekeurd vanwege buitenspel en even later kon een Friese verdediger een schot van Vloet blokken. Aan de andere kant van het veld greep NAC-goalie Mark Birighitti goed in bij een poging van Denzel Dumfries. Ook Michel Vlap kreeg nog een grote mogelijkheid. 

Tien minuten na de pauze viel de eerste en enige treffer van de avond. Van Amersfoort profiteerde van een enorme blunder van Mounir El Allouchi en bleef oog in oog met Birighitti koel. Omdat Yuki Kobayashi en Henk Veerman het vizier niet op scherp hadden staan, bleef het daarna nog lang spannend. Een slotoffensief van de gasten uit Brabant haalde niets uit.

Door de zege in eigen huis heeft Heerenveen nu 23 punten uit 17 duels. De ploeg van trainer Jurgen Streppel is weer het linkerrijtje ingeklommen. NAC (16e met 13 punten) kan dit weekend ingehaald worden door Sparta en Roda JC. Die twee ploegen hebben beide twee punten minder.