Vreven na 'prima' optreden arbiter: 'Ik scoor vandaag op dat gebied voldoende'

Vreven na 'prima' optreden arbiter: 'Ik scoor vandaag op dat gebied voldoende'

16-12-2017 21:53
7

Trainer Stijn Vreven had absoluut niet het gevoel dat NAC Breda ging verliezen van sc Heerenveen. Door een enorme blunder van Mounir El Allouchi blefen de drie punten echter in Friesland (1-0).

"Het is bizar", begint Vreven bij FOX Sports. "Ik heb het nogmaals tegen mijn spelers gezegd: ik weet niet meer wie ik wat kan verwijten. We verliezen door een individuele fout, eigenlijk precies hetzelfde als vorige week, maar dat gebeurt in het voetbal. Voor de rest vind ik dat wij met ons team en onze ontwikkeling, hier een prima uitwedstrijd spelen."

"Wij moeten gewoon efficiënter worden, dan moeten die resultaten komen", vervolgt Vreven, die El Allouchi niets kwalijk neemt. "Ik verwijt hem niets. Wij maken allemaal fouten, ik op de eerste plaats. Wij doen alles samen. Wij verliezen samen en wij winnen samen. We hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar het gaat om de keiharde knikkers."

"Het is natuurlijk wel heel zuur dat in de fase waarin wij zitten, we verliezen door zo'n fout", aldus Vreven, die in beroep ging tegen een uitspraak van de tuchtcommissie en daardoor op de bank mocht zitten. Dit keer was de Belg zijn emoties de baas. "Ik vond de scheidsrechter prima, zoals altijd", grapt hij. "Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat ik probeer te leren van mijn fouten. Ik denk dat ik vandaag op dat gebied een voldoende scoor."

Lees ookNAC-schlemiel heeft tranen in de ogen: "Ik kan niet eens naar de beelden kijken"