Van de Looi doet beroep op clubleiding Willem II: 'Op meerdere posities iets doen'

Van de Looi doet beroep op clubleiding Willem II: 'Op meerdere posities iets doen'

17-12-2017 10:16
16

Erwin van de Looi heeft een duidelijke boodschap voor de clubleiding van Willem II. De trainer van de Tilburgers baalt stevig van de 2-3 nederlaag tegen PEC Zwolle.

"We hebben veel dingen goed gedaan, maar verdedigend was het niet goed genoeg. Ik ga niet op namen of posities in. Maar er zijn meerdere posities waar we in de winterstop iets zouden moeten doen", is Van de Looi in gesprek met het Brabants Dagblad duidelijk over zijn transferwensen. Hij vindt het penaltymoment voor rust het kantelmoment in het duel met PEC.

"Als verdediger moet je in zo'n situatie altijd op je benen blijven staan. Het ergste wat ons kon overkomen was dat Ehizibue een voorzet zou geven", aldus Van de Looi over de situatie, die door Kostas Tsimikas niet goed beoordeeld werd. Een jammerlijke fout volgens de trainer. "Want tot die penalty kwam PEC Zwolle niet aan voetballen toe. Onze manier van afjagen en druk zetten pakte heel goed uit. We hebben ook gedurende de hele wedstrijd kansen gehad, na de 2-1, na de 2-2 en zelfs nog na de 2-3 van PEC Zwolle."

De oorzaak voor de nederlaag was niet zo moeilijk te verklaren. "We zijn verdedigend bij die doelpunten gewoon niet goed genoeg. Dat is een harde conclusie. Bij de beslissende treffer kan Namli dribbelen en de bal voor zijn sterke been leggen. Dan kun je zelf nog zo goed spelen, dat soort fouten wordt afgestraft."