Ronaldo vraagt Barcelona om erehaag te vormen voor Real na nieuw record

Ronaldo vraagt Barcelona om erehaag te vormen voor Real na nieuw record

17-12-2017 10:45
74

Cristiano Ronaldo ziet het vertrouwen toenemen bij Real Madrid in aanloop naar El Clásico van volgende week zaterdag. De Portugese ster hoopt dat aartsrivaal FC Barcelona een erehaag vormt voor de kersverse wereldkampioen.

Dat is de laatste jaren gebruikelijk in Spanje na het winnen van een grote prijs. Ronaldo zou de Catalanen in Estadio Santiago Bernabéu dan ook graag in twee rijen willen zien staan bij de opkomst van Real. "Dat zou mooi zijn. Ik zie graag dat Barcelona voor ons een erehaag vormt", zegt hij in Spaanse media, waaronder Marca.

Real rijgt de prijzen aaneen, maar in de Primera Division gaat het dit seizoen nog niet volgens verwachting. De Koninklijke heeft acht verliespunten meer dan koploper Barça. "Hopelijk winnen we van Barcelona, dan leeft de titelstrijd nog", beseft Ronaldo. "Maar we moeten ook van ieder moment genieten, we weten niet wat de toekomst brengt. Ons vertrouwen neemt toe, we worden beter en we eindigen altijd erg goed. De titels laten dat zien."

Ronaldo nam anderhalve week geleden zijn vijfde Gouden Bal in ontvangst. Dat zijn er evenveel als Lionel Messi. "Ik spreek op het veld. Ik hoop dat mensen genieten van mijn spel. Een gebrek aan motivatie om door te blijven gaan met spelen en trainen heb ik niet. Ik geniet van het voetbal, dat wat ik het liefste doe."

"Ik ben ook erg blij met deze WK-titel. Real Madrid heeft nooit eerder vijf prijzen in één jaar gewonnen en dit is wat we wilden, het is een nieuw record", besluit Ronaldo.

No Poll