Van Bronckhorst: Vanwege familieomstandigheden is hij niet beschikbaar vandaag

Van Bronckhorst: "Vanwege familieomstandigheden is hij niet beschikbaar vandaag"

17-12-2017 12:27
16

Nicolai Jörgensen ontbreekt tegen Sparta vanwege familieomstandigheden. Dat heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bekendgemaakt.

"Vanwege familieomstandigheden is hij niet beschikbaar vandaag. Dat weet ik sinds gister", zegt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. Niet Michiel Kramer is de vervanger van de Deen, maar de jonge Dylan Vente (18). "Ik ben heel tevreden over hem. Daarom heb ik hem vandaag de kans gegeven. Het is een complete spits. Een balvaste spits, zijn loopacties zijn goed. Dat zal belangrijk zijn."

Ook Sam Larsson ontbreekt bij Feyenoord. Jean-Paul Boëtius vervangt hem op links. "Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1, red.) heeft hij niet kunnen trainen. Hij heeft een tik gehad op zijn voet. We hoopten dat hij daarvan tijdig zou herstellen, maar trainen lukte ook niet. Vandaag zit hij daarom op de bank."

Sofyan Amrabat moet eveneens plaatsnemen op de bank. Voor hem speelt Jens Toornstra. "Dat zijn keuzes die je moet maken", licht Gio toe. "Hij is iemand met diepgang. Hij weet wanneer hij voor de goal moet komen en heeft scorend vermogen. We hopen dat dat er uitkomt. Er zijn dingen die beter kunnen. Daar steunen we hem ook in."

No Poll