Pastoor op non-actief: zevenklapper tegen Feyenoord druppel voor Sparta

Pastoor op non-actief: zevenklapper tegen Feyenoord druppel voor Sparta

17-12-2017 16:35
39

Alex Pastoor is niet langer trainer van Sparta. De clubleiding van de Rotterdammers hebben hem twee uur na de ontluisterende nederlaag tegen Feyenoord op non-actief gezet.

Sparta werd zondag met 0-7 vernederd door Feyenoord en dat bleek de druppel voor de clubleiding: Pastoor is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Door de nederlaag zijn de Kasteelheren afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. Dolf Roks neemt het voorlopig over van Pastoor.

'De club wil voorop stellen dat zij veel te danken heeft aan Alex Pastoor met het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League en vorig jaar de nipte handhaving in de Eredivisie', communiceert Sparta op de officiële website. 'De redenen voor het op non-actief stellen van Alex Pastoor zijn de tegenvallende prestaties dit seizoen in de Eredivisie en KNVB Beker.'

Het bestuur van Sparta gelooft niet dat Pastoor zijn kwakkelende ploeg nog aan de praat krijgt. Hij was naast trainer ook verantwoordelijk voor het technische beleid. Veel zomeraankopen voldeden niet, waarna Leo Beenhakker onlangs werd aangesteld als technisch adviseur.