Manchester United slaagt in missie en brengt achterstand terug tot 11 punten

Manchester United slaagt in missie en brengt achterstand terug tot 11 punten

17-12-2017 17:36
6

Manchester United heeft de achterstand op Manchester City teruggebracht tot elf punten. Zondagmiddag waren The Red Devils met 1-2 te sterk voor West Bromwich Albion.

Alleen winst telde voor United, dat nog steeds een achterstand van maar liefst elf punten heeft op City. De ploeg van José Mourinho kwam na 27 minuten spelen op voorsprong door Romelu Lukaku. Marcus Rashford legde de bal keurig op het hoofd van de Belg, die de kans niet onbenut liet. Niet veel later werd het ook 0-2. Op aangeven van Juan Mata schoot Jesse Lingard raak.

In de tweede helft was het wachten op de genadeklap van United, maar toch bracht West Brom de spanning weer terug in de wedstrijd. Gareth Barry was trefzeker en maakte het een spannend laatste kwartier. West Brom had kansen om naast United te komen, maar die werden niet benut. In de blessuretijd liet Lukaku nog een uitgelezen mogelijkheid om er 1-3 van te maken liggen.

United doet wat het moet doen, maar moet de komende weken zelf alles winnen en hopen op een slippertje van City, dat nog altijd ongeslagen is in de Premier League. Zaterdag won de ploeg van Pep Guardiola met 4-1 van Tottenham Hotspur.