AZ-fans fluiten Kluivert uit: 'Haat maakt je sterker. Even klappen ook naar ze'

AZ-fans fluiten Kluivert uit: 'Haat maakt je sterker. Even klappen ook naar ze'

17-12-2017 18:57
30

Justin Kluivert kon rekenen op fluitende AZ-fans toen hij in de blessuretijd gewisseld werd bij Ajax. De aanvaller van Ajax denkt dat dat te maken heeft gehad met zijn directe tegenstander Jonas Svensson, die met twee keer geel van het veld moest.

"Misschien omdat ik hem een rode kaart heb bezorgd. Dat vinden ze misschien niet leuk", zegt Kluivert tegen Voetbal Inside. "Haat maakt je sterker. Even klappen ook naar ze en naar ons eigen publiek. Het geeft je een extra boost. Dat geldt voor meerdere mensen. Als mensen je haten, wil je je extra laten zien. Dat hebben we vandaag ook gedaan. Dat voelt fijn."

Dat Svensson eraf moest is ook deels de verdienste van Kluivert, zegt hij. "Dat ligt ook aan mij. Dat betekent dat je iets goed hebt gedaan. Ik wil niet zeggen dat het fijn voelt, maar het geeft me toch een goed gevoel", aldus Kluivert, die Ajax slecht zag beginnen aan de wedstrijd. "Ik heb al vaker gezegd dat we slecht beginnen. Vandaag deden we dat ook niet goed. Ze begonnen goed, maar we hebben het goed opgepakt. Ook in de tweede helft waren we goed. Dan ga je uiteindelijk met de winst naar huis, dat is gewoon fijn."

No Poll