In het kort: spectaculaire remise De Vrij-Hateboer, Memphis en Tete winnen

In het kort: spectaculaire remise De Vrij-Hateboer, Memphis en Tete winnen

17-12-2017 22:58
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Spectaculaire remise tussen De Vrij en Hateboer
In de Serie A is de ontmoeting tussen Atalanta Bergamo en SS Lazio zondagavond in 3-3 geëindigd. De gasten uit Rome waren waarschijnlijk het meest tevreden met dat resultaat. De club van Stefan de Vrij stond met 2-0 en met 3-2 achter. In de slotminuten maakte Luis Alberto gelijk namens Lazio. De Vrij deed de gehele wedstrijd mee bij Lazio, Hans Hateboer deed dat namens Atalanta. Robin Gosens zat op de bank en Marten de Roon ontbrak in de wedstrijdselectie. 

Franse topper prooi voor Memphis en Tete
De Ligue 1-kraker tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille is zondagavond gewonnen door de ploeg van Memphis Depay en Kenny Tete. Het werd 2-0. Marseille-doelman Steve Mandanda ging verschrikkelijk in de fout bij de openingstreffer van Nabil Fekir. Hij liet een vrije trap door zijn handen glippen. Direct na de pauze scoorde Mariano Diaz. Tete stond  negentig minuten op het veld. De Oranje-back scoorde, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Memphis viel in de slotfase in. 

Liverpool haalt weer uit
Liverpool heeft zondagavond indruk gemaakt in de Premier League. De aanvalsmachine van Jürgen Klopp was bij vlagen onhoudbaar voor Bournemouth, dat met 0-4 werd verslagen. Philippe Coutinho en Mohamed Salah waren - zoals wel vaker dit seizoen - de grote mannen bij The Reds, die door de zege de top-vier van de Premier League binnenkomen. Coutinho (0-1), Dejan Lovren (0-2), Salah (0-3) en Roberto Firmino (0-4) maakten de goals.

Nieuw dieptepunt Milan
AC Milan investeerde afgelopen zomer 195 miljoen euro in nieuwe spelers, maar de crisis houdt aan. De kwakkelende ploeg zonk zondag in de vijfde wedstrijd van Gennaro Gattuso naar een nieuw dieptepunt: laagvlieger Hellas Verona was met 3-0 te sterk. Antonio Caracciolo, het van Juventus gehuurde toptalent Moise Kean en Daniel Bessa maakten de doelpunten voor de club uit Verona.

Celtic kan tóch verliezen
Aan de indrukwekkende reeks van Celtic is na ruim anderhalf jaar een einde gekomen. Hearts was in de competitie met maar liefst 4-0 te sterk. Het betekende de eerste nederlaag van Celtic in zeventig wedstrijden in Schotland. De laatste nederlaag van de landskampioen in Schotland dateerde van 11 mei 2016 toen St. Johnstone in eigen huis met 2-1 te sterk was.