'Leider' De Ligt is lovend: Hij speelde alsof hij hier eigenlijk al jaren stond

'Leider' De Ligt is lovend: "Hij speelde alsof hij hier eigenlijk al jaren stond"

Gepubliceerd: zondag 17 december 2017 om 20:52zo 17-12-2017 om 20:52

Matthijs de Ligt kijkt met een tevreden gevoel terug op de krachtmeting van Ajax met AZ. In Alkmaar werd het 1-2 voor de Amsterdammers, ondanks dat Matthijs de Ligt de enige beschikbare verdediger was die normaal ook in de basis staat.

Van De Ligt werd daarom extra verwacht dat hij de leiding zou nemen. Dat ging hem goed af. "Het is wel een rol die ik ambieer en die ik mooi vind. Natuurlijk moet ik daar nog stappen in maken en daar ben ik volgens mij goed mee bezig. Vandaag lukte dat goed, met toch weer drie andere jongens (Zeefuik, Orejuela en Dijks) naast me", stelt de achttienjarige verdediger vast in gesprek met Ajax Life. Bij Ajax TV maakte hij de debuterende invaller Orejuela in het bijzonder een compliment. "Hij speelde alsof hij hier eigenlijk al jaren stond."

Na het laatste fluitsignaal begon De Ligt niet te juichen, maar stormde hij in volle sprint af op doelman Andre Onana. "Ja, ik was even boos op hem en hij op mij. Dat gebeurt soms in het heetst van de strijd. Hoort er ook bij, is ook prima. Na de wedstrijd ging ik gelijk naar hem toe en vierden we samen de overwinning." Waarom was hij boos? "Nou ja, we staan 1-2 voor in de laatste seconden en Andre schiet die bal nog naar voren, dus ik riep naar hem: wacht nou even, we zitten in de laatste seconden, je wilt toch winnen? Toen verloren we dus de bal, maar gelukkig werd het niet afgestraft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws