Van Ginkel had voorkeur voor Amsterdam: 'Hij zei: ik wil blijven en naar Ajax'

Van Ginkel had voorkeur voor Amsterdam: 'Hij zei: ik wil blijven en naar Ajax'

17-12-2017 23:15
65

'Hogere machten' spelen vaak een rol bij transfers. Rob Jansen, één van de meest succesvolle spelersmakelaars in Nederland, zei dat zondagavond bij talkshow Rondo. Als voorbeeld haalde Jansen de overstap van Marco van Ginkel naar Chelsea in 2013 aan. 

"We hebben het historische voorbeeld van Van Ginkel", vertelde Jansen aan presentator Jack van Gelder. "Hij breekt door bij Vitesse, een fantastische voetballer. Zijn droom was Ajax, daar wilde hij heen en hij had nog een contract voor één jaar."

Wedden

Meer odds

"Ajax had toen net een heel nieuw technisch beleid gekregen. Ze hadden gezegd dat ze nooit meer boven de vijf miljoen zouden uitgeven aan een transfer. Dat was toen even het utopische idee bij Ajax."

De belangstelling voor de toen nog zeer jonge Van Ginkel kwam op gang. "Chelsea wilde hem hebben en wij - en Marco zelf ook - zeiden: ik wil helemaal niet naar Chelsea. Ik wil hier blijven en naar Ajax. Ajax deed een subliem bod en Vitesse antwoordt met het feit dat zíj dat niet bepalen. Chelsea bepaalde het."

The Blues hebben Van Ginkel (25) al diverse malen verhuurd. De Oranje-international werd gestald bij AC Milan en Stoke City, alvorens hij in Eindhoven belandde. PSV heeft Van Ginkel inmiddels voor de derde keer gehuurd van PSV. Dit seizoen staat de captain van de Eredivisie-koploper op tien goals.