'Huntelaar is niet de beste spits, maar zeker wél de meest vervelende'

  'Huntelaar is niet de beste spits, maar zeker wél de meest vervelende'

  maandag 18 december 2017 om 09:00

  Echte topspitsen hoeven geen goede wedstrijd te spelen om tóch beslissend te zijn, luidt het welbekende voetbalcliché. Klaas-Jan Huntelaar bewees het zondagmiddag in Alkmaar. Tijdens de clash tussen AZ en Ajax (1-2) tekende de routinier voor de gelijkmaker én lokte hij een strafschop uit. Wrang voor Stijn Wuytens, één van zijn bewakers. VoetbalPrimeur sprak hem na de wedstrijd. 

  Paul Audenaerd
  ALKMAAR

  "Dit is héél zuur. Ik denk dat we best een aardige wedstrijd spelen. We creëren veel kansen. In de eerste helft hadden we het écht goed voor elkaar", blikte Wuytens terug op de thuisnederlaag van zijn elftal. "Na de pauze werden zij sterker. De ruimtes worden groter, wij gaan iets minder goed voetballen. Na die penalty domineerde Ajax", 

  En dan sta je hier na afloop, misschien met het gevoel dat je het best aardig hebt gedaan tegen Huntelaar. Toch beslist hij de wedstrijd.
  Wuytens: "Je wéét dat het zo'n spits is. Hij werkt hard, hij sleurt, hij wacht op z'n momentjes. Die gelijkmaker... Wij geven een verkeerde bal, een steekpass en hij is weg. Die bal van David Neres was echt perfect - nét tussen mij en Pantelis Hatzidiakos in. Er gleed ook nog iemand uit, volgens mij. Het ging zo snel. In een paar secondes was het gebeurd."

  Het strafschopmoment na rust geeft de doorslag. Ook weer een handigheidje van Huntelaar.
  "
  Die penalty, dat is een kwestie van ervaring. Huntelaar voelt dat-ie wordt vastgehouden en valt. Hij blijft zó geduldig in een wedstrijd. Dat is zijn kwaliteit. Huntelaar laat zich niet opnaaien, blijft altijd rustig, omdat hij wéét dat er een paar momentjes gaan komen. Dat blijkt nu wel: een goal en een penalty uitgelokt."

  Jouw beste tegenstander ooit in de Eredivisie? 
  "Nou, misschien niet de beste, maar zeker wél de meest vervelende, haha. Hij is continu bezig. Bij een lange bal bijvoorbeeld. Hij kijkt niet naar de bal, maar eerst loopt-ie tegen je aan. Dat zijn van die kleine slimmigheidjes. Daaraan merk je dat het echt een goede spits is. Bij voorzetten loopt hij weg uit je rug... Je moet continu scherp zijn."

  Lees ook: Ajax overleeft prachtige wedstrijd tegen concurrent AZ en staat tweede

  Plaats een reactie

  jollyrogers +4906
  maandag 18 december 2017 om 09:03
  onterechte penalty, maar wel knap gedaan.
  ervaring geeft de doorslag hier
  Vind ik leuk
  Janzijnvader +15600
  maandag 18 december 2017 om 09:08
  Als Weghorst zich zo zou laten vallen gisteren en een penalty kreeg was het een draak en zou hij kapot worden gemaakt hier maar Huntelaar is slim en een goede spits als hij het doet.

  Ik bemoei niet.
  Vind ik leuk
  Leedz +6835
  maandag 18 december 2017 om 09:54
  Als Veltman loopt te irriteren en van alles doet om zijn tegenstanders uit de wedstrijd te spelen moet hij rood krijgen maar als een Guardado het doet is het Mexicaanse slimheid en ervaren speler...

  Dat is voetbal pik, sommige wetten gelden voor de 1 wel en voor de ander niet... Neemt niet weg dat dit gewoon een penalty is en als dat bij Weghorst zou zijn gebeurd dan was het er ook 1 of hij dan wel of niet gegeven zou zijn weten wij uiteraard niet
  [Reactie gewijzigd op maandag 18 december 2017 om 10:00]
  Vind ik leuk
  Smash +3228
  maandag 18 december 2017 om 12:53
  Als scheidsrechters nu eens 1 lijn zouden trekken en elke keer als iemand een tegenstander vastpakt, wegduwt of wat dan ook, gewoon een penalty geven (ook al zijn dat er 40 in één wedstrijd), zijn we binnen de kortste keren van deze discussies af. Spelers halen het wel uit hun hoofd om een tegenstander aan te raken. Daarbij zijn we ook in één keer van de schwalbes af.
  Vind ik leuk
  Leedz +6835
  maandag 18 december 2017 om 13:37
  En zolang dat niet gebeurd zal je dus altijd die discussie blijven houden dus dan kan je net zo goed je er maar je al te druk om maken
  Vind ik leuk
  Smash +3228
  maandag 18 december 2017 om 14:35
  Kijk! Op dit gebied ben ik het weer wel met je eens.
  Vind ik leuk
  Kopsterk +7265
  maandag 18 december 2017 om 11:47
  Ik ben blij dat je je bemoeit, want je hebt een punt!
  Wordt tijd dat er meer vastgehouden mag worden in de zestien en dat niet elke verkeerde blik vd verdediger reden is voor een penal. Ik ben een fan van sluwespitsen ala Inzaghi, maar van die jankertjes en penalty lokkertjes daar heb ik niks mee
  Vind ik leuk
  kerel +1978
  maandag 18 december 2017 om 09:09
  Mooi dat deze man terug is gekomen op een leeftijd dat hij nog wat kan betekenen.. moeten als ajacieden blij zijn dat hij bij de selectie zit.. dolberg kan rijpen in de luwte..
  Vind ik leuk
  allround +1620
  maandag 18 december 2017 om 09:21
  Handigheidje van Huntelaar??????? Zo noemen we dus een schwalbe en een matennaaier in één.
  Vind ik leuk
  Korm +35516
  maandag 18 december 2017 om 09:50
  Huntelaar vind ik echt brilliant!
  Vind ik leuk
  Vak-DD +11428
  maandag 18 december 2017 om 10:27
  Vind weghorst de vervelendste.
  Vind ik leuk
  rpaulp50 +9647
  maandag 18 december 2017 om 10:32
  Geef mij Dolberg maar zodra hij weer in vorm is......
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14447
  maandag 18 december 2017 om 10:36
  Ervaring heet dat.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Huntelaar is niet de beste spits, maar zeker wél de meest vervelende'