Kluivert beukt Ziyech omver en maakt AZ-back het leven zuur: 'Geen rood, jammer'

Kluivert beukt Ziyech omver en maakt AZ-back het leven zuur: 'Geen rood, jammer'

18-12-2017 07:00
46

Boem. In het AFAS Stadion van AZ is er een uur gespeeld wanneer Justin Kluivert aanzet voor zijn zoveelste dribbel. De aanvaller van Ajax kapt vanaf links naar binnen, steekt het veld over - en loopt vól tegen Hakim Ziyech op. De Marokkaanse spelmaker valt om en blijft een paar seconden verbouwereerd op het veld zitten. Na de wedstrijd moet Kluivert in gesprek met VoetbalPrimeur grinniken om het opmerkelijke incident. 

Paul Audenaerd
ALKMAAR

"Stukje miscommunicatie. Ik wilde de bal, hij wilde de bal. En toen botsten we. Gelukkig had ik daarna de bal nog, haha", aldus de tiener, die zich na een moeizaam begin goed herstelde en met Ajax een broodnodige zege (2-1) boekte. "Ziyech en ik keken elkaar even aan, zo van: wat doe jij nou? Daarna was het weer helemaal goed, hoor."

Je speelde geen lekkere eerste helft.
Kluivert: "AZ had het goed dicht. Er lag aan mijn kant geen ruimte. David Neres had die ruimte wel. Op links was het heel druk, daar had ik het lastig mee. Na de pauze was dat minder, toen deed ik het ook beter. Ik kwam meer in mijn spel, vaker één-tegen-één. Dan zie je ook dat de acties goed gaan."

Het moet ook wel fijn zijn als je directe tegenstander tegen een rode kaart aanzit. 
"Ik denk daar niet echt over na, hoor. Misschien dat hij daar wel mee bezig is. Ik let daar niet op, ik probeer altijd mijn eigen spel te spelen."

Svensson wordt hier en daar de beste rechtsback van de Eredivisie genoemd. Wat vind jij?
"Ik denk niet dat hij de beste is. Dat is Santiago Arias van PSV. Misschien niet in de duels, maar meer hoe hij staat en hoe hij verdedigt. Hij heeft ook wat meer ervaring. Wij hebben ook een hele goede rechtsback natuurlijk... In de eerste helft had ik wel wat moeite met het spel van Svensson, maar na de pauze heb ik het samen met Mitchell Dijks goed opgepakt."

Uiteindelijk kreeg je tegenstander in de 86e minuut zijn tweede gele kaart. Dat had wat jou betreft al eerder gemogen. Ik zag dat je het vaak oneens was met Danny Makkelie. 
"Ik ergerde me soms aan de scheidsrechter, door de keuzes die hij maakte. In de eerste helft had hij een tweede gele kaart moéten geven. Ik speelde de bal op een gegeven moment langs Svensson en hij gaf me een tikje of een duwtje. Dat vond ik wel een beetje jammer."