Van Gaal staat open voor terugkeer: Dan wil ik United nog wel een hak zetten

Van Gaal staat open voor terugkeer: "Dan wil ik United nog wel een hak zetten"

18-12-2017 07:10
9

Louis van Gaal is in principe met pensioen, maar staat open voor nog één uitdaging: de Premier League. In de Engelse competitie wil hij zijn oude club Manchester United een hak zetten.

Dat laat Van Gaal weten aan De Telegraaf. De 66-jarige Amsterdammer wil alleen nog hoofdtrainer worden als hij een nieuwe kans krijgt in de top van de Premier League. "Waarschijnlijk ga ik geen club meer trainen. Of het moet een grote Engelse club zijn, dan wil ik Manchester United nog wel een hak zetten", vertelt hij.

Van Gaal vertrok in mei 2015 via de achterdeur bij Manchester United, dat maanden voor zijn ontslag al akkoord was met opvolger José Mourinho. Van Gaal rekent dat directeur Ed Woodward aan. Woodward liet hem in twee jaar op Old Trafford ruim 350 miljoen euro investeren in de spelersgroep. Dat leverde een vierde en vijfde plaats en een FA Cup op.

Met zijn optreden van vorige week in De Tafel van Kees op FOX Sports haalde hij de buitenlandse pers. Veel media en ook de Duitse voetballer Kevin Grosskreutz haalden zijn uitspraken door de mangel.

No Poll