'Het zou me niet verbazen als we hem voorlopig niet meer gaan zien bij Ajax'

'Het zou me niet verbazen als we hem voorlopig niet meer gaan zien bij Ajax'

18-12-2017 07:20
21

AZ en Ajax maakten er in Alkmaar een geweldige voetbalmiddag van (1-2), maar scheidsrechter Danny Makkelie en Ajacied Deyoviasio Zeefuik vielen uit de toon. Dat stelt John van Loen.

"Ik vond Zeefuik de zwakste speler op het veld en heb hem een 4,5 gegeven", oordeelt Van Loen als rapporteur van De Telegraaf in de ochtendkrant. Zeefuik veroorzaakte een penalty, was kwetsbaar achterin en werd na één helft gewisseld door trainer Marcel Keizer. Van Loen: "Het zou me niet verbazen als we hem voorlopig niet meer zo vaak gaan zien."

Nog zwakker dan dat van Zeefuik vond hij het optreden van Makkelie. "Ik vond dat hij heel slecht floot en uiteindelijk ook een beslissende invloed had op het resultaat, want de penalty, waaruit Ajax op 1-2 kwam, vond ik geen strafschop. Huntelaar doet het slim, maar die jongen raakt hem nauwelijks aan."

"Ook de tweede gele kaart voor Jonas Svensson was onterecht. En in de eerste helft wordt Justin Kluivert tegen de boarding aan geslingerd, maar laat Makkelie gewoon doorspelen. Ik vond hem heel slecht fluiten. Daarom heb ik hem een 4 gegeven", besluit Van Loen.