Heerenveen-matchwinner heeft opmerkelijke hobby: 'Vooral schieten op jonge ganzen'

Heerenveen-matchwinner heeft opmerkelijke hobby: 'Vooral schieten op jonge ganzen'

18-12-2017 08:51
8

Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoort besliste zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (1-0), nadat hij al om half zeven 's ochtends de wekker had gezet. De 21-jarige Van Amersfoort houdt er namelijk van om in zijn vrije tijd op wilde dieren te jagen.

"Ik ga jagen om te ontspannen en een fris koppie te krijgen. Ik houd ervan en doe het zo vaak ik kan. Vanaf zonsopkomst mag het", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant over zijn bijzondere hobby. Wilde ganzen zijn de favoriete slachtoffers van Van Amersfoort. "Op een gegeven moment beginnen ze in V-formatie te vliegen. Dan kies je er eentje uit. Omdat jonge ganzen het lekkerst zijn, probeer je die te schieten."

De middenvelder heeft ethische bezwaren tegen het jagen. "De gans heeft een prachtig leven gehad, heeft altijd in alle vrijheid kunnen eten wat hij wilde. Hij had het veel beter dan kippen in de pluimveehouderij. Die leven op een vierkante meter." Hazen zijn ook populaire targets onder jagers, maar Van Amersfoort doet daar niet aan mee. "Die wensen we een goede kerst, want met de hazenstand gaat het niet zo goed.”