'Hij is wel heel bepalend voor Ajax, dus is de keuze van Keizer goed geweest'

'Hij is wel heel bepalend voor Ajax, dus is de keuze van Keizer goed geweest'

18-12-2017 10:44
20

Wout Weghorst maakte zondag een sterke indruk tegen Ajax, maar de spits van AZ kwam niet tot scoren. Dat valt volgens John van Loen niet los te zien van de uitblinkers aan Ajax-zijde: het centrale duo Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

"Die speelden allebei uitstekend. Ik heb De Ligt gezien tegen FC Twente en toen vond ik hem niet zo goed, maar nu heerste hij echt achterin", oordeelt Van Loen als rapporteur van De Telegraaf in de ochtendkrant. "En De Jong schoof steeds heel goed in, maar stond ook verdedigend prima te spelen." Zowel De Ligt als De Jong krijgt een 7 van de oud-speler van FC Utrecht, Ajax en Feyenoord.

Klaas-Jan Huntelaar krijgt voor zijn doorslaggevende rol een 6,5. De routinier kreeg de voorkeur boven Kasper Dolberg, die rust kreeg. "Huntelaar was erg vervelend", stelt Van Loen. "Hij heeft wat armpjes laten zwaaien en er is nog wel wat meer voorgevallen. Maar ook daarvoor geldt, dat de scheidsrechter de grenzen bepaalt."

"Uiteindelijk is hij wel de degene die een goal maakt voor Ajax en een penalty versiert, dus hij is wel heel bepalend voor Ajax", aldus Van Loen. "En dus is de keuze van Marcel Keizer goed geweest."

Lees ook'Het zou me niet verbazen als we hem voorlopig niet meer gaan zien bij Ajax'