PSV staat acht goals achter op Ajax: 'Moet je opkrikken, kan belangrijk worden'

PSV staat acht goals achter op Ajax: 'Moet je opkrikken, kan belangrijk worden'

18-12-2017 11:46
50

PSV moet niet in paniek raken nu de voorsprong op Ajax binnen een week is gehalveerd. Dat is het advies van Willy en René van de Kerkhof.

Wel maken de broers zich zorgen over het mindere doelsaldo van PSV (+27) ten opzichte van Ajax (+35), waardoor de voorsprong op dit moment als vier punten gezien kan worden. "Je moet toch het doelsaldo opkrikken, dat kan belangrijk worden", zegt René tegen Omroep Brabant. "Ajax won zondag van AZ. We hebben vijf punten voorsprong. Dat is een gat, maar het is nog een lange weg."

Wedden

Meer odds

Willy neemt het op zijn beurt op voor de bekritiseerde verdediging van PSV. "Als je ziet hoeveel doelpunten wij tegen hebben gekregen, dan valt dat wel mee. Zeker als je de doelpunten die PSV incasseerde in de wedstrijden tegen FC Groningen en Ajax er vanaf haalt. Dan heeft PSV de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Ik heb het idee dat het steeds beter wordt."

René denkt niet dat technisch manager Marcel Brands tijdens de winterse transferperiode in actie hoeft te komen. "Ik denk het niet. Rust in de tent houden en geen gekke dingen doen."