'Met plezier, al heb ik niet een carrière gehad zoals Ryan Babel of Ibi Afellay'

'Met plezier, al heb ik niet een carrière gehad zoals Ryan Babel of Ibi Afellay'

18-12-2017 14:46
7

Prince Rajcomar was lange tijd een grote belofte, doorliep alle jeugdelftallen van het Nederlands elftal en ging met Jong Oranje naar het jeugd-WK in 2005, maar raakte door de jaren heen uit beeld. Het heeft onder meer te maken met zijn karakter.

Dat vertelt Rajcomar, oud-speler van onder meer FC Utrecht, Fortuna Sittard, VVV-Venlo, MVV en nu Rot-Weiss Frankfurt, zelf aan VICE Sports. "In Nederland heb ik het beeld gekregen van een moeilijke jongen. In mijn beginjaren als speler wilden Nederlandse trainers alleen maar 'ja-knikkers' en dat ben ik gewoon niet", zegt hij.

"Dan botst dat, bijvoorbeeld met Patrick Kluivert bij Curaçao. Hij werd bondscoach en wilde alleen spelers die deden wat hij zei. Hij vertelde mij dat ik niet de juiste mentaliteit had en riep mij daarom nooit op", vervolgt Rajcomar. "Foppe de Haan en René Trost zijn mijn beste trainers geweest. Vooral Trost gaf mij veel vertrouwen en was een warme man. Bij hem deed ik er alles aan om te presteren, vooral door doelpunten te maken."

Al met al kijkt Rajcomar (32) met een goed gevoel terug op zijn carrière. "Ook al heb ik niet een carrière gehad zoals Ryan Babel of Ibrahim Afellay, teamgenoten van mij bij Jong Oranje, ik kijk nu al met plezier terug op mijn jaren als voetballer. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet genoeg in mijn voetballende kwaliteiten heb geïnvesteerd, al was dit misschien ten koste gegaan van mijn plezier in het voetbal en het leven."